×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 62 niet laden

image

Betonvloer in huis

Een betonvloer in huis heeft als voordeel dat het natuurlijk, goedkoop, eigentijds, modernistisch en straks is.

image

Betonvloer storten

Een betonvloer storten is een soldie basis voor bijvoorbeeld een parkeerkelder, hangaar, inrit, terras, zwembadvloer...

image

Prijs betonvloeren

Neem een aantal gegevens bij de hand, en wij maken voor uw betonvloer prijs ! Wij geven gratis technisch advies!

betonvloeren

betonvloeren (7)

zondag, 06 oktober 2013 02:57

Helling in beton storten, polijsten en borstelen

Geschreven door


Wij plaatsen ook hellingen in beton.  Een inrijhelling voor een appartementgebouw, of een inrijhelling naar uw kelder toe.    Een helling storten is geen eenvoudig werk en dit moet altijd gebeuren met een betonpomp.   Interbeton, heeft speciaal een hillmixhillmix ontwikkeld om het beton wat stugger te laten zijn, zodat het niet onmiddellijk van de helling afloopt.

Voor hellingen opteren wij altijd voor een sterkte klasse C35/45 met een milieuklasse IV.  Dit omdat de meeste hellingen in contact met dooizouten (wat het beton kan beschadigen) komen, al is het maar dooizouten van de banden van het voertuig wat de parkeerhelling komt binnengereden.

De meeste inrijhellingen of betonhellingen worden geborsteld afgewerkt, dit dwars op de helling of met de helling mee geborsteld.  Om een goede vlakheid te garanderen, gaan wij voor het borstelen de helling nog polijsten.  Net na het storten wordt de helling met een bullfloat afgewerkt, dit kan het resultaat nog verbeteren.

Reageer even hieronder, zo weten wij dat we goed bezig zijn! Hebt u al eens ooit een geborstelde helling gezien? ja/nee

{fcomment}

woensdag, 15 februari 2012 16:33

Witte betonvloer terras

Geschreven door

Witte betonvloer terras

Het bekende architecten buro Bart Coenen BVBA deed voor de betonvloeren van het terras beroep op de firma glansbeton om een wit terras te laten polieren. 

In de weekend knack vind je meer foto's van het wit terras.  Maar ook heeft het architectenburo met zijn woning een mooie prijs mogen in ontvangst nemen via het Het boek 'Buitengewoon Belgisch Bouwen'.

 

Witte betonvloer buitengewoon belgisch bouwen

Het boek 'Buitengewoon Belgisch Bouwen', de opvolger in de reeks van het Belgisch Budget Bouwboek, is een heus coffee table book, groot van formaat en rijkelijk geïllustreerd. De uitgeverij 2voor5 pakt om de twee jaar uit met zo’n uitgebreide versie, die zich niet beperkt tot budgetvriendelijke woningen. Het Budgetboek houdt zich aan projecten gerealiseerd met een beperkt budget.

Dit jaar gaan we voluit en zien we royale projecten van voornamelijk villa’s met veel groen, zwembaden en wat men noemt, een buitengewone architectuur. Voor wie bouwen wil en dit soort woningen het einde vindt, is dit boek echt een inspiratiebron. Je krijgt er meteen ook het kruim bij van de architecten, die dit soort panden optrekken.

Al gaat het vooral om Vlaamse bouwmeesters. Het boek noemt zich wel Belgisch, maar de Franstaligen zijn amper vertegenwoordigd. Daar bestaat wel een verklaring voor. Er wordt gewoon veel meer individueel gebouwd aan Vlaamse kant.

{fcomment}

zondag, 29 januari 2012 21:24

Witte beton

Geschreven door

 

Witte beton is een beton dewelke gemaakt wordt met witte cement, wit zand en witte granulaten.  Hierna wordt in de toplaag een witte kleurstof samen met een witte kwarts toegevoegd.

Indien men later deze witte betonvloer gaat behandelen krijgt men een heel mooi resultaat. Bij een witte betonvloer is het nog belangrijker om het juiste moment van polijsten te vinden. Immers als men te vroeg begint met polijsten dan zal de kleurstof te diep wegzakken. Indien men te lang polijst is het mogelijk dat de witte kleurstof verbrand en de kleur bruin uitbrandt.  Daarom dat wij ook gebruik maken van speciale materialen, om dit verbrandingsproces waar witte betonvloeren onderhevig aan zijn tegen te gaan.  Voor witte betonvloeren hebben wij ons eigen procedé van polijsten. Hierboven zie je een aantal foto's van witte vloeren verspringen, en onderstaand zie je een filmpje hoe we een witte betonvloer polieren.

Hier zie je wat foto's van witte beton, als je goed zoekt op deze site vind je ook een filmpje terug hoe we deze betonvloer behandelen.

Heb jij al ooit een witte betonvloer in het echt gezien ?  En hoe zag hij er uit, of wat zijn jouw bevindingen daar van ?

{fcomment}

maandag, 23 januari 2012 01:38

Betonvloer storten

Geschreven door

Een betonvloer storten hoe werkt dit ?

Het plaatsen van een scheidingsfolie

Het plaatsen wan wapening op afstandshouders of op betondallen

Beton vloeren zijn dragende vloeren , d.w.z. dat ze een bepaalde belasting kunnen dragen. Beton vloeren zijn altijd voorzien van een wapening of betonijzer. Het is door die wapening dat een betonvloer zijn sterkte krijgt.

Mijn onderfundering is reeds gewapend moet ik de nieuwe betonvloer dan terug wapenen ?

Ja, want iedere nieuwe betonvloer die gestort wordt is een massa op zichzelf en deze vloeren moeten altijd terug opnieuw gewapend worden. Immers door difirentiële krimp in een pas gestorte betonvloer kan er barstvorming optreden. U wenst toch geen barst midden in uw nieuwe betonvloer ?

Storten van de betonvloer

Een betonvloer storten gebeurt bij voorkeur door gespecialiseerd personeel hetgeen de nodige veiligheidsvoorschriften volgt. Immers in een beton zit cement en cement op de blote huid kan brand veroorzaken.

We kunnen een betonvloer storten op verschillende manieren:

Betonvloer storten rechtstreeks uit de mixer

Voor kleine betonvloertjes...

Wanneer de betonmixer overal aankan en de ondergrond is stevig, dan kan het beton rechtstreeks uit de mixer gelost worden. Misschien heeft men nood aan een extra lange schuif zodat men overal aankan.

Houd er rekening mee dat met een schuif men maar een 7 tot 8 meter ver kan storten. En dit op voorwaarde dat de betonmixer tot vlak bij de plaats waar het beton gelost moet worden kan komen.

Voor grote staalvezelvloeren

Indien er geen wapeningsnetten geplaatst worden maar er wordt gebruik gemaakt van staalvezel. Dan is het mogeliijk dat we een betonvloer storten rechtstreeks uit de betonmixer. Een voorwaarde is dan wel natuurlijk dat de betonmixer het gebouw in kan rijden. Vraag daarom eerst bij de betoncentrale na hoe hoog een LEGE mixer is.

Een LEGE betonmixer ?
Ja natuurlijk... er komt een volle betonmixer naar binnen gereden en het beton wordt gestort waarna de betonmixer weer leeg terug buitenrijd. Een betonmixer die leeg gelaten is en minder gewicht heeft is net een 10 tot 15 cm hoger dan een volle betonmixer.

Het zou dan ook maar spijtig zijn moest een volle betonmixer de poort binnen kunnen rijden en daarna de hangaar niet meer kunnen verlaten.

Betonvloer storten uit de giek van de pomp

Voor grote keldervloer wordt er vaak geopteerd om een betonpomp te nemen die voldoende groot is. Op deze manier kunnen de arbeiders de betonvloer storten uit de giek. Het beton valt als het ware rechtstreeks uit de pomp en verdeelt zich hierdoor.

Betonvloer storten uit de pomp met de buizen plat

Spijig genoeg is het niet altijd mogelijk om het beton rechtstreeks uit de giek te storten of uit de mixer te storten. Vooral in grote hangaars gaan we dan moeten opteren om voldoende leidingen en buizen aan te sluiten zodat men overal kan komen.

Bij een bestelling is het dan ook noodzakelijk dat men de juiste maten van de hangaar doorgeeft.

Op deze manier kan de betonpomp overal komen.

Beton uitspreiden en laseren

Nadat het beton gestort is wordt het uit mekaar gespreid met speciale harken. Er is ook altijd één persoon met een laser die controleert of de vlakheid van de vloer al dan niet goed is.

Volgens het WTCB TV 204 zijn er een aantal soorten vlakheidklassen:

  • vlakheidklasse IV: 9mm op de rei van 2 meter
  • Vlakheidklasse III: 7mm op de rei van 2 meter
  • Vlakheidklasse II: 5mm op de rei van 2 meter
  • Vlakheidklasse II: 3mm op de rei van 2 meter

Welke vlakheidklasse er gehanteerd wordt is afhankelijk van het contract met de betonplaatser. Meestal wordt er geopteerd voor vlakheidklasse IV.

Betonvloer afwerken met een trilbalk

Betonvloer polijsten

Toeslagstoffen in de betonvloer

Afwerken met curing compound

Betonvloer inzagen

Betonvloer impregneren

Betonvloer waxen Voor u een beton en/of cement vloer gaat storten moeten twee zaken duidelijk zijn: Waarom stort ik een beton en/of cement vloer? Hoe dik mag de betonvloer maximaal worden?

{fcomment}

woensdag, 17 augustus 2011 09:13

Witte betonvloer

Geschreven door

Een witte betonvloer is echt specialistenwerk, hier kun je een aantal foto's terugvinden van projecten dewelke wij uitgevoerd hebben.

Bij een witte betonvloer is het nog belangrijker om het juiste moment van polijsten te vinden. Immers als men te vroeg begint met polijsten dan zal de kleurstof te diep wegzakken.

Indien men te lang polijst is het mogelijk dat de witte kleurstof verbrand en de kleur bruin uitbrandt.  Daarom dat wij ook gebruik maken van speciale materialen, om dit verbrandingsproces waar witte betonvloeren onderhevig aan zijn tegen te gaan.

Voor witte betonvloeren hebben wij ons eigen procedé van polijsten. Hierboven zie je een aantal foto's van witte vloeren verspringen, en onderstaand zie je een filmpje hoe we een witte betonvloer polieren.

 

{fcomment}

woensdag, 17 augustus 2011 11:00

Betonvloer op brugdek

Geschreven door

Sinds het begin van de 20e eeuw worden veel bruggen gemaakt van beton. Vanaf de jaren zeventig is beton een populair bouwmateriaal voor bruggen over rivieren en kanalen geworden. De meeste bruggen worden echter nog gemaakt uit gewapend of voorgespannen beton.  De brugtechniek ontwikkelt zich steeds verder en de bruggen worden dan ook steeds langer.  Een brugdek storten is geen eenvoudig werk.  Immers een betonvloer is hier niet recht maar rond.  In dit opzicht hebben wij ons gespecialiseerd in het plaatsen van betonnen ondervloeren voor brugdekken.  Veiligheid is zeer belangrijk bij het plaatsen van beton voor een brugdek.  Heel vaak is deze brug nog in gebruik, boven een kanaal of spoorweg.

Zou jij met de trein onder een brug durven doorrijden waar men beton op stort ? ja/nee

{fcomment}

 

dinsdag, 21 augustus 2007 18:33

Fietsen op een betonvloer in de kelder

Geschreven door

M&M IlegemsIn Hasselt hebben we een aantal mooie referenties.... voor M&M Ilegems hebben we in Hasselt verschillende kelders voor Appartement gebouwen uitgevoerd.  Een mooie gepolierde betonvloer voor een kelder of een parkeergarage is een solide en stevige basis om het verdere appartementsgebouw op te bouwen. 

Hier zie je een filmpje hoe de arbeiders de vloer aan het polieren zijn.Hier zie je een filmpje hoe de arbeiders de vloer aan het polieren zijn.

En als je op de afbeelding hieronder klikt zie je de mooie afgewerkte vloer en kun je zien hoe mijn dochter er op aan het fietsen is.

gepolierde betonvloer voor kelder
Kijk filmpje hier!Kijk filmpje hier!

Imme is al 4 jaar en kan al goed fietsen... Hoor je wat ze allemaal tegen haar papa zegt?
Goed luisteren... en reageer hier onder maar!

{fcomment}