Een betonvloer plaatst u maar één keer. Daarom zijn bij bij betonvloeren.be uw beste keuze, onze ervaring is uw kwaliteit!

Vrijdag, 13 maart 2020 16:17

Zelf beton maken (zo deden wij dat vroeger)

Rate this item
(0 stemmen)

De tijd dat we zelf beton draaide voor een vloer is gelukkig al meer dan 20 jaar achter ons. Vandaag zijn er heel wat firma's dewelke stortklaar beton leveren en de hard labeur van zelf uw molen beton te draaien is de prijs niet waard, tegenwoordig

handig is om de verhouding grondstoffen simpel te houden. We opteren voor de 1-2-3 verhouding. Bestaande uit 1 deel cement / 2 delen zand en 3 delen grind.

In Hasselt hebben we een aantal mooie referenties.... voor M&M Ilegems hebben we in Hasselt verschillende kelders voor Appartement gebouwen uitgevoerd.  Een mooie gepolierde betonvloer voor een kelder of een parkeergarage is een solide en stevige basis om het verdere appartementsgebouw op te bouwen, maar wij voeren natuurlijk ook particuliere vloerplaten uit.

Zelf beton maken is niet zo moeilijk

Hoe beton met de hand maken

Beton maken met betonmolen de juiste verhouding

Waarom grind in beton ?

Gewapend beton maken

Is zelf beton maken goedkoper ?

Calculator betonplaat

Bereken zelf hoeveel materialen je nodig hebt om je betonplaat zelf te plaatsen.

Tot hoeveel kuub beton kan ik zelf draaien ?

Hoeveelheden tot 1 à 1,5 kuub zijn nog zelf klaar te maken. Grotere hoeveelheden kan men het best door een betonmortelcentrale laten aanvoeren. Als je tot zulke hoeveelheid beton zelf wilt maken, tracht dan zeker met twee personen te zijn en misschien wat vertrager aan het beton toe te voegen..

Hoe kan ik mijn betonmengsel vertragen ?

Tegenwoordig bestaan er verschillende hulpstoffen dewelke het beton kunnen vertragen, wat je als aditief kunt toevoegen. Maar er is nog iets veel eenvoudigers (wat de grote Eigenlijk is dit eenvoudig door suiker in het beton toe te voegenHoeveelheden tot 1 à 1,5 kuub zijn nog zelf klaar te maken. Grotere hoeveelheden kan men het best door een betonmortelcentrale laten aanvoeren. Als je tot zulke hoeveelheid beton zelf wilt maken, tracht dan zeker met twee personen te zijn en misschien wat vertrager aan het beton toe te voegen..

Wat is de juiste mengverhouding om zelf beton te maken?

De doe-het-zelver kan de volgende samenstelling gebruiken: 1 deel cement, 2 delen zand, 3 delen grind. Het deel water is ongeveer één tiende van de vaste delen. Voor het bereiden van één kubieke meter beton zijn in totaal van 1560 liter (dm³) vaste stoffen nodig: 260 liter = 325 kg = 13 zakken cement à 25 kg (20 ltr), 520 liter zand en 780 liter grind.

Is een gepolierde beton glad ?

An sich is een gepolierde beton niet glad, echter als er water op de betonvloer staat kan hij wel glad worden. Maar dat is natuurlijk zo met iedere vloer. In dit opzicht is het een goed idee om de gepolierde betonvloer droog te houden, indien men dit doet is hij niet glad.

Hier zie je een filmpje hoe de arbeiders de vloer aan het polieren zijn.Hier zie je een filmpje hoe de arbeiders de vloer aan het polieren zijn.

Het laatst gewijzigd op Woensdag, 13 mei 2020 14:30

Related items

Betoncentrale toevoegen

Blijf update en help ons! Hebt u zelf een BENOR betoncentrale of kent u een BENOR betoncentrale bij u in de buurt dewelke niet opgenomen is in onze bestanden ?

Dan kunt u deze zelf toevoegen vie bovenstaand menu.

Alle toevoegingen zullen eerst door ons nagekeken worden voordat de betoncentrale opgenomen wordt in onze bestanden.

Login Form