Een betonvloer plaatst u maar één keer. Daarom zijn bij bij betonvloeren.be uw beste keuze, onze ervaring is uw kwaliteit!

Een betonvloer storten hoe werkt dit ?

Het plaatsen van een scheidingsfolie

Het plaatsen wan wapening op afstandshouders of op betondallen

Beton vloeren zijn dragende vloeren , d.w.z. dat ze een bepaalde belasting kunnen dragen. Beton vloeren zijn altijd voorzien van een wapening of betonijzer. Het is door die wapening dat een betonvloer zijn sterkte krijgt.

Mijn onderfundering is reeds gewapend moet ik de nieuwe betonvloer dan terug wapenen ?

Ja, want iedere nieuwe betonvloer die gestort wordt is een massa op zichzelf en deze vloeren moeten altijd terug opnieuw gewapend worden. Immers door difirentiële krimp in een pas gestorte betonvloer kan er barstvorming optreden. U wenst toch geen barst midden in uw nieuwe betonvloer ?

Storten van de betonvloer

Een betonvloer storten gebeurt bij voorkeur door gespecialiseerd personeel hetgeen de nodige veiligheidsvoorschriften volgt. Immers in een beton zit cement en cement op de blote huid kan brand veroorzaken.

We kunnen een betonvloer storten op verschillende manieren:

Betonvloer storten rechtstreeks uit de mixer

Voor kleine betonvloertjes...

Wanneer de betonmixer overal aankan en de ondergrond is stevig, dan kan het beton rechtstreeks uit de mixer gelost worden. Misschien heeft men nood aan een extra lange schuif zodat men overal aankan.

Houd er rekening mee dat met een schuif men maar een 7 tot 8 meter ver kan storten. En dit op voorwaarde dat de betonmixer tot vlak bij de plaats waar het beton gelost moet worden kan komen.

Voor grote staalvezelvloeren

Indien er geen wapeningsnetten geplaatst worden maar er wordt gebruik gemaakt van staalvezel. Dan is het mogeliijk dat we een betonvloer storten rechtstreeks uit de betonmixer. Een voorwaarde is dan wel natuurlijk dat de betonmixer het gebouw in kan rijden. Vraag daarom eerst bij de betoncentrale na hoe hoog een LEGE mixer is.

Een LEGE betonmixer ?
Ja natuurlijk... er komt een volle betonmixer naar binnen gereden en het beton wordt gestort waarna de betonmixer weer leeg terug buitenrijd. Een betonmixer die leeg gelaten is en minder gewicht heeft is net een 10 tot 15 cm hoger dan een volle betonmixer.

Het zou dan ook maar spijtig zijn moest een volle betonmixer de poort binnen kunnen rijden en daarna de hangaar niet meer kunnen verlaten.

Betonvloer storten uit de giek van de pomp

Voor grote keldervloer wordt er vaak geopteerd om een betonpomp te nemen die voldoende groot is. Op deze manier kunnen de arbeiders de betonvloer storten uit de giek. Het beton valt als het ware rechtstreeks uit de pomp en verdeelt zich hierdoor.

Betonvloer storten uit de pomp met de buizen plat

Spijig genoeg is het niet altijd mogelijk om het beton rechtstreeks uit de giek te storten of uit de mixer te storten. Vooral in grote hangaars gaan we dan moeten opteren om voldoende leidingen en buizen aan te sluiten zodat men overal kan komen.

Bij een bestelling is het dan ook noodzakelijk dat men de juiste maten van de hangaar doorgeeft.

Op deze manier kan de betonpomp overal komen.

Beton uitspreiden en laseren

Nadat het beton gestort is wordt het uit mekaar gespreid met speciale harken. Er is ook altijd één persoon met een laser die controleert of de vlakheid van de vloer al dan niet goed is.

Volgens het WTCB TV 204 zijn er een aantal soorten vlakheidklassen:

  • vlakheidklasse IV: 9mm op de rei van 2 meter
  • Vlakheidklasse III: 7mm op de rei van 2 meter
  • Vlakheidklasse II: 5mm op de rei van 2 meter
  • Vlakheidklasse II: 3mm op de rei van 2 meter

Welke vlakheidklasse er gehanteerd wordt is afhankelijk van het contract met de betonplaatser. Meestal wordt er geopteerd voor vlakheidklasse IV.

Betonvloer afwerken met een trilbalk

Betonvloer polijsten

Toeslagstoffen in de betonvloer

Afwerken met curing compound

Betonvloer inzagen

Betonvloer impregneren

Betonvloer waxen Voor u een beton en/of cement vloer gaat storten moeten twee zaken duidelijk zijn: Waarom stort ik een beton en/of cement vloer? Hoe dik mag de betonvloer maximaal worden?

{fcomment}

Betoncentrale toevoegen

Blijf update en help ons! Hebt u zelf een BENOR betoncentrale of kent u een BENOR betoncentrale bij u in de buurt dewelke niet opgenomen is in onze bestanden ?

Dan kunt u deze zelf toevoegen vie bovenstaand menu.

Alle toevoegingen zullen eerst door ons nagekeken worden voordat de betoncentrale opgenomen wordt in onze bestanden.

Login Form