Uitgewassen beton

Wat is uitgewassen beton ? Ook wel gewassen beton genoemd.

Uitgewassen beton of gewassen beton is een standaard beton waar de toplaag gedeactiveerd werd. Er word een oppervlakte vertrager verneveld over het beton zodat de toplaag niet in binding gaat. De toplaag droogt niet verder uit en kan op het juiste tijdstip uitgewassen worden met een hogedrukreiniger. Hierdoor spoelt het cement uit de toplaag weg, en blijft het grind zichtbaar. Men krijgt een rustieke uitstraling met een grind effect in de toplaag.

Hier kunt u een stappenplan vinden hoe we uitgewassen beton maken, de toepassingen van uitgewassen beton maar ook de voordelen en de nadelen en met welke prijs je rekening moet houden als je een uitgewassen beton laat uitvoeren door een vakman.

Snel naar: toepassingen uitgewassen betonvoordelennadelenstappenplan uitgewassen beton prijs uitgewassen beton offerte uitgewassen beton

Hoe uitgewassen beton plaatsen ? Een stappenplan wat wij volgen.

Natuurlijk begint alles met een goed plan. Heeft uw tuinaannemer/tuinarchitect reeds een plan uitgetekend dan heeft deze naast de vorm ook vaak de gewenste kleurstoffen / siergranulaten en de diepte van het uitwassen bepaald. Misschien werkt u niet met een tuinarchitect dan kunnen wij u eveneens goed adviseren. Wij werken steeds volgens het volgende stappenplan:

  1. De eerste en belangrijkste stap is luisteren naar u als klant, wat wilt u ? Hoe wilt u dat uw uitgewassen beton er uit ziet ?
  2. Er word door ons een offerte opgemaakt, waar we u reeds in offertestadium enkele stalen bezorgen op papier waar u uit kunt kijken. Wenst u een aantal referenties bij u in de buurt te zien, dat kan altijd natuurlijk. Na uw goedkeuring van de door ons opgemaakte offerte gaan we van start bij u op de werf. Doordat onze firma één van de grootste gespecialiseerde betonfirma's van het land is kunnen we heel snel schakelen.
  3. De bekisting zal geplaast worden volgens het opgemaakte plan. Er word bij het plaatsen van de bekisting bijzondere aandacht geschonken aan het feit dat de bekisting achterna goed afgebroken kan worden. In één weg zal de noodzakelijke bewapening geplaast worden.
  4. Vooreerst hebben we een samenstelling van standaard beton of een mengsel van water, grind en cement, we opteren hier wel om het beton vrij stijf te storten een vloeibaarheidklasse einde S3 is ideaal.
  5. We trachten we bij het storten van het beton niet met de voeten in het beton te staan, want dit zorgt dat we blinde vlekken in het granulaat van de toplaag krijgen. Dit is niet altijd mogelijk, daarom is het belangrijk om uitgewassen beton te plaatsen voor de aanleg van de tuin. Het is altijd beter als we overal rond de vloeren kunnen wandelen.
  6. Een oppervlakte vertrager word aangebracht na het afreien van het beton. Dan moet er gewacht worden totdat het onderliggende beton in binding gaat.
  7. Dezelfde dag of daags nadien wordt er met een hogedrukreiniger het beton uitgewassen tot de gewenste en gevraagde diepte.
  8. Daags nadien kan het beton ingezaagd worden, hoewel we altijd siervoegen kunnen uitvoeren zullen de noodzakelijke krimpvoegen eveneens in samenspraak met de klant uitgevoerd worden.
  9. Een paar dagen later kan de bekisting afgebroken worden en kan men verdergaan met de aanleg van de tuin.

Uitgewassen beton legt de nadruk op de aggregaten of het grind. Er word specifiek een gedeactiveerd beton wordt eraan toegewezen vanwege zijn eigenschap om aggregaten of grind te verbeteren. In feite wordt na een specifieke giettechniek een deactiveringsproduct aangebracht op de sproeier op het oppervlak van het beton, die na een paar uur kan worden gereinigd met een hogedrukstraal om de cement uit het beton te verwijderen en het grind zichtbaar te maken.

Continue reading
  10767 Hits

Geborsteld beton

Geborsteld beton voor een inrijhelling

Wij plaatsen ook hellingen in beton.  Een inrijhelling voor een appartementgebouw, of een inrijhelling naar uw kelder toe.    Een helling storten is geen eenvoudig werk en dit moet altijd gebeuren met een betonpomp.   Interbeton, heeft speciaal een hillmix ontwikkeld om het beton wat stugger te laten zijn, zodat het niet onmiddellijk van de helling afloopt.

Voor hellingen opteren wij altijd voor een sterkte klasse C35/45 met een milieuklasse IV.  Dit omdat de meeste hellingen in contact met dooizouten (wat het beton kan beschadigen) komen, al is het maar dooizouten van de banden van het voertuig wat de parkeerhelling komt binnengereden.

De meeste inrijhellingen of betonhellingen worden geborsteld afgewerkt, dit dwars op de helling of met de helling mee geborsteld.  Om een goede vlakheid te garanderen, gaan wij voor het borstelen de helling nog polijsten.  Net na het storten wordt de helling met een bullfloat afgewerkt, dit kan het resultaat nog verbeteren.

Reageer even hieronder, zo weten wij dat we goed bezig zijn! Hebt u al eens ooit een geborstelde helling gezien? ja/nee

  13863 Hits
All contents copyrighted 2013 - 2023 | The website betonvloeren.be is a demo site of Glansbeton BVBA
Steenweg 3 bus 402 | 3540 Herk-de-Stad Belgium | Tel: 013 55 33 62 | Fax: 013 55 56 32
webdesign siteguru

Reset Settings // sitemap // sitemap XML