Uitgewassen beton

Wat is uitgewassen beton ? Ook wel gewassen beton genoemd.

Uitgewassen beton of gewassen beton is een standaard beton waar de toplaag gedeactiveerd werd. Er word een oppervlakte vertrager verneveld over het beton zodat de toplaag niet in binding gaat. De toplaag droogt niet verder uit en kan op het juiste tijdstip uitgewassen worden met een hogedrukreiniger. Hierdoor spoelt het cement uit de toplaag weg, en blijft het grind zichtbaar. Men krijgt een rustieke uitstraling met een grind effect in de toplaag.

Hier kunt u een stappenplan vinden hoe we uitgewassen beton maken, de toepassingen van uitgewassen beton maar ook de voordelen en de nadelen en met welke prijs je rekening moet houden als je een uitgewassen beton laat uitvoeren door een vakman.

Snel naar: toepassingen uitgewassen betonvoordelennadelenstappenplan uitgewassen beton prijs uitgewassen beton offerte uitgewassen beton

Hoe uitgewassen beton plaatsen ? Een stappenplan wat wij volgen.

Natuurlijk begint alles met een goed plan. Heeft uw tuinaannemer/tuinarchitect reeds een plan uitgetekend dan heeft deze naast de vorm ook vaak de gewenste kleurstoffen / siergranulaten en de diepte van het uitwassen bepaald. Misschien werkt u niet met een tuinarchitect dan kunnen wij u eveneens goed adviseren. Wij werken steeds volgens het volgende stappenplan:

  1. De eerste en belangrijkste stap is luisteren naar u als klant, wat wilt u ? Hoe wilt u dat uw uitgewassen beton er uit ziet ?
  2. Er word door ons een offerte opgemaakt, waar we u reeds in offertestadium enkele stalen bezorgen op papier waar u uit kunt kijken. Wenst u een aantal referenties bij u in de buurt te zien, dat kan altijd natuurlijk. Na uw goedkeuring van de door ons opgemaakte offerte gaan we van start bij u op de werf. Doordat onze firma één van de grootste gespecialiseerde betonfirma's van het land is kunnen we heel snel schakelen.
  3. De bekisting zal geplaast worden volgens het opgemaakte plan. Er word bij het plaatsen van de bekisting bijzondere aandacht geschonken aan het feit dat de bekisting achterna goed afgebroken kan worden. In één weg zal de noodzakelijke bewapening geplaast worden.
  4. Vooreerst hebben we een samenstelling van standaard beton of een mengsel van water, grind en cement, we opteren hier wel om het beton vrij stijf te storten een vloeibaarheidklasse einde S3 is ideaal.
  5. We trachten we bij het storten van het beton niet met de voeten in het beton te staan, want dit zorgt dat we blinde vlekken in het granulaat van de toplaag krijgen. Dit is niet altijd mogelijk, daarom is het belangrijk om uitgewassen beton te plaatsen voor de aanleg van de tuin. Het is altijd beter als we overal rond de vloeren kunnen wandelen.
  6. Een oppervlakte vertrager word aangebracht na het afreien van het beton. Dan moet er gewacht worden totdat het onderliggende beton in binding gaat.
  7. Dezelfde dag of daags nadien wordt er met een hogedrukreiniger het beton uitgewassen tot de gewenste en gevraagde diepte.
  8. Daags nadien kan het beton ingezaagd worden, hoewel we altijd siervoegen kunnen uitvoeren zullen de noodzakelijke krimpvoegen eveneens in samenspraak met de klant uitgevoerd worden.
  9. Een paar dagen later kan de bekisting afgebroken worden en kan men verdergaan met de aanleg van de tuin.

Uitgewassen beton legt de nadruk op de aggregaten of het grind. Er word specifiek een gedeactiveerd beton wordt eraan toegewezen vanwege zijn eigenschap om aggregaten of grind te verbeteren. In feite wordt na een specifieke giettechniek een deactiveringsproduct aangebracht op de sproeier op het oppervlak van het beton, die na een paar uur kan worden gereinigd met een hogedrukstraal om de cement uit het beton te verwijderen en het grind zichtbaar te maken.

Continue reading
  12306 Hits

Zelf beton maken (zo deden wij dat vroeger)

De tijd dat we zelf beton draaide voor een vloer is gelukkig al meer dan 20 jaar achter ons. Vandaag zijn er heel wat firma's dewelke stortklaar beton leveren en de hard labeur van zelf uw molen beton te draaien is de prijs niet waard, tegenwoordig

handig is om de verhouding grondstoffen simpel te houden. We opteren voor de 1-2-3 verhouding. Bestaande uit 1 deel cement / 2 delen zand en 3 delen grind.

In Hasselt hebben we een aantal mooie referenties.... voor M&M Ilegems hebben we in Hasselt verschillende kelders voor Appartement gebouwen uitgevoerd.  Een mooie gepolierde betonvloer voor een kelder of een parkeergarage is een solide en stevige basis om het verdere appartementsgebouw op te bouwen, maar wij voeren natuurlijk ook particuliere vloerplaten uit.

Zelf beton maken is niet zo moeilijk

Hoe beton met de hand maken

Beton maken met betonmolen de juiste verhouding

Waarom grind in beton ?

Gewapend beton maken

Is zelf beton maken goedkoper ?

Calculator betonplaat

Bereken zelf hoeveel materialen je nodig hebt om je betonplaat zelf te plaatsen.

Continue reading
  371 Hits

Funderingsplaat voor stadhuis te hasselt

De nacht van maandag op dinsdag 26/01/2016 is spectaculair verlopen in de buurt van de werf van het nieuwe stadhuis van Hasselt. Daar hebben een honderdtal betonmixers tussen 18 uur maandagavond en 8 uur dinsdagochtend af en aan gereden om een derde van de betonvloer te storten.

Ongeveer 1.000 kubieke meter beton is op die manier aangevoerd. Tot nu toe is dat vlot verlopen”, wist de Hasseltse hoofdingenieur Marc Swyngedouw gisteravond. “Dinsdag wordt die oppervlakte gepolierd met vlindermachines.”

  1327 Hits

Geborsteld beton

Geborsteld beton voor een inrijhelling

Wij plaatsen ook hellingen in beton.  Een inrijhelling voor een appartementgebouw, of een inrijhelling naar uw kelder toe.    Een helling storten is geen eenvoudig werk en dit moet altijd gebeuren met een betonpomp.   Interbeton, heeft speciaal een hillmix ontwikkeld om het beton wat stugger te laten zijn, zodat het niet onmiddellijk van de helling afloopt.

Voor hellingen opteren wij altijd voor een sterkte klasse C35/45 met een milieuklasse IV.  Dit omdat de meeste hellingen in contact met dooizouten (wat het beton kan beschadigen) komen, al is het maar dooizouten van de banden van het voertuig wat de parkeerhelling komt binnengereden.

De meeste inrijhellingen of betonhellingen worden geborsteld afgewerkt, dit dwars op de helling of met de helling mee geborsteld.  Om een goede vlakheid te garanderen, gaan wij voor het borstelen de helling nog polijsten.  Net na het storten wordt de helling met een bullfloat afgewerkt, dit kan het resultaat nog verbeteren.

Reageer even hieronder, zo weten wij dat we goed bezig zijn! Hebt u al eens ooit een geborstelde helling gezien? ja/nee

  14581 Hits

Betonvloeren plaatsen wij voor u!

Het vakmanschap dat vereist is bij het storten van betonvloeren is werkelijk van een specialistisch niveau. Betonvloeren komen in verschillende afmetingen en diktes voor, zoals bijvoorbeeld een indrukwekkende 1,10 meter dikke betonvloer voor de industriële parkeergarage van een appartementencomplex. Het nauwkeurig uitvoeren van deze taak vereist expertise en ervaring om te zorgen voor een solide en duurzame vloer die aan alle vereisten voldoet. Onze toewijding aan het leveren van kwaliteit is daarbij de kern van onze service, waardoor we met vertrouwen onze steenharde garantie bieden op het eindresultaat.

Het storten van een betonvloer is een eenmalige gelegenheid die geen ruimte laat voor fouten. Alleen ervaren specialisten kunnen ervoor zorgen dat betonvloeren een solide fundament vormen waarop u veilig kunt voortbouwen. We begrijpen het belang van deze cruciale taak en daarom vertrouwen we op ons team van deskundige vakmensen om betonvloeren van de hoogste kwaliteit te realiseren. Door hun expertise en zorgvuldige uitvoering kunnen we u een stevig en duurzaam fundament bieden waarop uw project succesvol kan gedijen. Onze garantie is gebaseerd op deze betrouwbare aanpak, waarbij we ons volledig inzetten voor het leveren van een betonvloer die voldoet aan uw verwachtingen en toekomstige bouwplannen ondersteunt.

Of het nu gaat om een industrievloer van 3800 m² voor een houthandel, een 5 cm dikke vloer in het Wijnegem shopping centrum, een glansbetonvloer van 100 m² in een particuliere woning, de woonboot van Tom Waes of in "mijn restaurant", betonvloeren van 30 cm dik voor keldervloeren, spiegelglad gepolierde of antislip gepolierde betonvloeren voor een buitenparking, of een gevlinderde inrijhelling voor een appartement, wij hebben de expertise om aan al deze specifieke eisen te voldoen.

Wij wensen u alle soorten betonvloeren op onze website te laten zien, en dit met duidelijke en eenvoudige foto's.  NO nonsens, betonvloeren hoe ze zijn !

  133859 Hits

Betonplaat voor zwembad

Of U nu kiest voor een zelfbouw zwembad pakket of U laat een zwembad plaatsen door een aannemer. Vaak moet er ofwel onder het zwembad een betonplaat of zwembad fundering komen ofwel is de betonplaat een onderdeel van het zwembad.

Deze zwembadvloer is de basis van je zwembad. Het beton beton kan met de betonpomp geplaatst worden of rechtstreeks uit de mixer of geplaatst door uzelf (mits voldoende ervaring) of door de aannemer van het zwembad.

Indien U wenst te werken met een liner is het altijd het beste om de vloer voor het zwembad te laten polieren of polijsten. Immers indien U dit niet zou doen kan het zijn dat U na het plaatsen van de liner alle oneffenheden door de liner uit blijft voelen, wat natuurlijk geen fijn gevoel is

Na het plaatsen en het polieren van de vloer voor het zwembad kan de plaatser van het zwembad nog beslissen om er wanden op te storten of te werken met voorgestelde panelen dewelke dan aan de vloerplaat vast gelijmd worden.

Zo kan u al een zwembad fundering laten storten van 21 m². Dit is een standaard begin maat voor een zwembad fundering. U kan natuurlijk ook opteren voor een 32 m² (4 op 8) voor een zwembadvloer. Met een vier meter breed vloerplaat kan je fijn spelen in het zwembad. En met een 8 meter lange zwembad fundering zonder Romeinse trap kan je al fijn baantjes trekken. Een minimum dikte van uw vloerplaat is 18 cm. DIt is nodig om een stevige zwembad fundering te bekomen.

Continue reading
  4859 Hits

Betonvloer in kelder

Onze firma voert dagelijks betonvloeren voor kelders uit, echter als je jongste dochter er een keertje op komt fietsen, verdient deze gepolierde betonvloer toch wel bijzondere aandacht

In Hasselt hebben we een aantal mooie referenties.... voor M&M Ilegems hebben we in Hasselt verschillende kelders voor Appartement gebouwen uitgevoerd.  Een mooie gepolierde betonvloer voor een kelder of een parkeergarage is een solide en stevige basis om het verdere appartementsgebouw op te bouwen, maar wij voeren natuurlijk ook particuliere vloerplaten uit.

Imme is al 4 jaar en kan al goed fietsen hoor! Misschien hoor je ze tegen haar papa pragen ?
Dan moet je zeker goed luisteren en natuurlijk mag je onderaan reageren!

Gepolierde betonvloer in kelder plaatsen of tegels leggen ?

Als men gaat bouwen is dit ongeveer de eerste vraag die er gesteld gaat worden. Want iedere woning heeft een funderingsplaat nodig. Als men de funderingsplaat van de kelder in openlucht kan polieren is dit qua prijs heel interessant. Al te vaak hoort men horror verhalen van vloeren die los komen of verregend zijn, echter indien u werkt met een aannemer met ervaring zal dit niet snel voorvallen. Bij slechte omstandigheden, weigeren wij gewoon om het werk uit te voeren, hetgeen u een vertraging van een aantal dagen geeft, echter een besparing van verschillende duizenden euro's.

Is een gepolierde beton vloer glad om op te fietsen ?

An sich is een gepolierde beton niet glad, echter als er water op de betonvloer staat kan hij wel glad worden. Maar dat is natuurlijk zo met iedere vloer. In dit opzicht is het een goed idee om de gepolierde betonvloer droog te houden, indien men dit doet is hij niet glad.

Continue reading
  7015 Hits

Parking Station in Hasselt

Bouwen van een half-ondergrondse parkeergarage. Project in THV met Antwerpse Bouwwerken NV

Bouwheer/Opdrachtgever: Hasselt Stationsomgeving NV

Architect/Studiebureau: Eurostation

Budget: 10.420.296 EUR

Periode: 2006-2008

Continue reading
  9280 Hits
All contents copyrighted 2013 - 2023 | The website betonvloeren.be is a demo site of Glansbeton BVBA
Steenweg 3 bus 402 | 3540 Herk-de-Stad Belgium | Tel: 013 55 33 62 | Fax: 013 55 56 32
webdesign siteguru

Reset Settings // sitemap // sitemap XML